Dermapen

Een behandeling met de Dermapen voor een grondige vernieuwing van uw huid

Een behandeling met de Dermapen is een effectieve manier om de huid in de diepte te vernieuwen en te verfraaien, zonder de epidermis (de bovenste huidlaag) te beschadigen. De huidtherapeut maakt gebruik van de allernieuwste techniek: de Dermapen. De Dermapen is nieuw, geavanceerd en heeft veel voordelen ten opzichte van de MTS-roller of de Dermaroller. Uw huid heeft namelijk minder hersteltijd nodig en de behandeling is comfortabeler en nauwkeuriger.

Bent u benieuwd naar een effectieve behandeling met de Dermapen door een gelicenceerde huidtherapeut? Dan bent u bij De Huidtherapeut uit Nijmegen aan het juiste adres. Neem contact op met De Huidpraktijk uit Nijmegen en laat u informeren over de mogelijkheden.

De behandeling met de Dermapen

De Dermapen dringt door tot de diepere huidlagen door middel van kleine, vibrerende naaldjes.Hierdoor worden er kleine kanaaltjes in de huid gemaakt. Deze kanaaltjes zijn niet zichtbaar voor het blote oog maar dringen precies genoeg door om de huid op een natuurlijke manier te activeren. Door deze prikkeling maakt de huidtherapeut gebruik van het natuurlijke herstelproces die dan op gang komt. Door middel van deze prikkeling in het bindweefsel komen groei- en helende factoren vrij, die zorgen voor aanmaak van collageen en elastine (bindweefsel).

Waarvoor is een behandeling met de Dermapen geschikt?

Een behandeling met de Dermapen is uitermate geschikt om bijvoorbeeld fijne lijntjes en rimpels tegen te gaan, acne en acne littekens of littekens van een andere aard. Ook is een behandeling met de Dermapen geschikt tegen een zonbeschadigde huid, pigmentvlekken, een grove huidstructuur of vergrote poriën en tegen striemen.

Wat doet de behandeling met de Dermapen met mijn huid?

Doordat het bindweefsel diep in de huid wordt gestimuleerd, merkt u dat de huid na enkele behandeling steviger en gladder wordt. Reliëf door acne littekens en rimpels vermindert geleidelijk. De celdeling krijgt tijdens de behandeling met de Dermapen een enorme boost. Oude cellen schilferen versneld af en nieuwe cellen worden sneller aangemaakt. De hoornlaag wordt weer mooi dun. Daardoor hebben verstoppingen (comedonen) minder kans. Behandeling met de Dermapen heeft dus ook een zuiverend effect. Overmatig pigment (zonnevlekken, ouderdomsvlekken of andere hyperpigmentaties) dat in de hoornlaag aanwezig is, schilfert ook af en vervaagt waardoor zonschade, ouderdomsvlekken en andere oppervlakkige pigmentvlekken vervagen. Uw huidteint wordt egaler en stralender. Tot slot kunnen serums met hoogwaardige actieve werkstoffen veel beter in de huid worden opgenomen. De huidtherapeut kan u een product adviseren om thuis tussen de behandelingen door het effect van de behandeling met de Dermapen te optimaliseren.

Aantal behandelingen met de Dermapen

Net als bij microdermabrasie en andere huidverbeterende therapieën geldt: hoe meer behandelingen, hoe langer en beter resultaat zichtbaar is. Uiteraard zal elke behandeling met de Dermapen een boost zijn voor uw huid en tijdelijke verbetering geven. Wij willen helder zijn in de verwachtingen; de aanmaak van bindweefsel is een geleidelijk proces dat zich onder het huidoppervlakte afspeelt. Omdat het proces geleidelijk afspeelt in de weken tussen en na de behandelingen, zal er voorafgaand aan de eerste behandeling met de Dermapen foto’s worden gemaakt.

Zichtbaar resultaat behaald u doorgaans met meerdere behandelingen met de Dermapen; tenminste 5 behandelingen in kuurverband (elke 4-6 weken). Door u in kuurverband te behandelen, kan onze huidtherapeut voorafgaand aan elke behandeling goed inspringen op de behoeftes en de voortgang evalueren. Hierdoor kan De Huidpraktijk uit Nijmegen u een persoonlijke en effectieve behandeling voorschrijven.

Is de behandeling met de Dermapen gevoelig?

De behandeling met de Dermapen geeft een licht ‘scherp’ gevoel, maar is goed te verdragen. De behandeldiepte (variërend van 0,5 mm tot 2 mm) is afhankelijk van de indicatie en uw huidoppervlak. De huidtherapeut weet precies wat uw huid nodig heeft en zal u hierover informeren tijdens het bespreken van uw persoonlijke behandelplan. Indien nodig zal de huidtherapeut u het gebruik van EMLA crème adviseren. Dit is een verdovende crème die (plaatselijk) een uur voor de behandeling met de Dermapen in zal moeten trekken. Hiervoor gebruikt u een plastic folie. Lees van tevoren de aanbrenginstructies nauwkeurig na. Deze krijgt u van uw huidtherapeut.

Hoe ziet mijn huid eruit na de behandeling met de Dermapen?

Na een behandeling met de Dermapen vertoont uw huid roodheid. Direct na de behandeling is dit het meest zichtbaar. Daarnaast kan uw huid tintelen en warm aanvoelen. Na een (halve) dag nemen deze verschijnselen af, maar 3 a 4 dagen na de behandeling kan de huid wederom wat roder ogen dan normaal. Na deze dagen kan uw huid ook licht gaan schilferen; dit zijn dode huidcellen en is een gunstige reactie door de versnelde celdeling die ontstaat door de behandeling met de Dermapen.

Krijg ik mijn behandeling met de Dermapen vergoed?

Vanuit de aanvullende verzekering worden de behandelingen van de Dermapen en van acnelittekens (meestal) vergoed onder acnetherapie. Soms zijn er ook nog vergoedingen mogelijk voor littekenbehandelingen of camouflagetherapie maar dit is afhankelijk van uw polis. Informeer bij uw zorgverzekeraar welke rechten op vergoeding(en) u heeft en raadpleeg de polisvoorwaarden van uw zorgverzekeraar.

Bekijk hier of uw zorgverzekeraar acnetherapie vergoedt.

 

Adres

Marialaan 116
Ingang Mondzorg
T: 024 781 00 00

Webshop

ZO producten bestellen?
Kosteloos worden de producten
naar u thuis opgestuurd!