Elektrische epilatie

Elektrische epilatie bij overbeharing

Ongewenste lichte, grijze of rossige haargroei kan bij de Huidpraktijk in Nijmegen definitief verwijderd worden met elektrische epilatie.
Deze beharing in het gelaat en de hals wordt vaak als overbeharing gezien. De zorgverzekeraar vergoed deze therapie dan ook in de meeste gevallen.

De methode

Elektrische epilatie is een methode waarbij een fijn dun naaldje in in het haarzakje glijdt. Vervolgens wordt er kort wat stroom afgegeven. Dit is voelbaar als warmte of kleine prikjes. De warmte in het haarzakje zorgt ervoor dat het haarzakje vernietigd wordt waardoor er geen nieuw haartje meer kan groeien. U hoeft dus zelf niet meer te epileren.

Behandelfrequentie en duur

De behandelfrequentie ligt bij elektrische epilatie in het begin vaak wat hoog (vaak 1 tot 2 maal per 2 weken). Dit heeft te maken met de intensieve vorm van behandelen. Wanneer mogelijk wordt de behandelfrequentie afgebouwd naar meestal één maal per 6 weken. De behandelduur wordt bepaald door de aanwezige haarzakjes en verschilt per persoon. Het is belangrijk om te weten dat behandeling gemiddeld in totaal 1,5 jaar duurt. U heeft geduld nodig voor een permanent resultaat.

Na de behandeling

Na de behandeling is de huid gedurende een half uur rood en wat gezwollen. U krijgt aloe vera gel die u meerdere keren kunt aanbrengen die dag. Het is aan te raden om direct na de behandeling te huid te koelen met een coldpack of nat washandje om zo de huid sneller te laten herstellen.

Tot twee weken na de behandeling dient u terughoudend te zijn met de zon. De huid is dan namelijk  gevoelig voor pigmentverschuivingen. Gebruikt u dan ook gedurende twee weken elke twee uur een zonnebrandmiddel. Deze dient minimaal een SPF 30 te bevatten (UVA en UVB-bescherming). Vermijd tevens de zon en zonnebank gedurende twee weken. Vermijd sauna de eerste 48 uur en krab en pulk niet aan plekjes om infecties en te voorkomen.

Vergoeding zorgverzekeraar

De meeste zorgverzekeraars vergoeden elektrische epilatie vanuit de aanvullende verzekering. Dit gaat uit hetzelfde potje als van laserontharing. Informeer bij uw zorgverzekeraar naar de voorwaarden. In de meeste gevallen is er een verwijzing nodig van de (huis) arts.

Bekijk hier of uw zorgverzekeraar elektrische epilatie vergoedt.

Adres

Marialaan 116
Ingang Mondzorg
T: 024 781 00 00

Webshop

ZO producten bestellen?
Kosteloos worden de producten
naar u thuis opgestuurd!