Laserontharing

Laserbehandeling voor een permanente haarreductie

Heeft u last van overbeharing of lijkt het u gewoon prettig om uw bikinilijn, oksels of benen niet meer te hoeven scheren? Dan bent u bij De Huidpraktijk uit Nijmegen aan het juiste adres. Voor een permanente haarreductie en laserontharing maken wij gebruik van geavanceerde apparatuur: de Harmony Lite. De huidtherapeut die u behandelt is opgeleid om met de Harmony Lite te werken en is gespecialiseerd in het uitvoeren van een laserbehandeling en laserontharing.

Voor een vakkundige laserontharing gaat u natuurlijk naar een gecertificeerde huidtherapeut. Het is wel belangrijk dat u de juiste laserbehandeling kiest, want er is veel verschil in kwaliteit en effectiviteit van een laserontharing. Kies daarom altijd voor een laserbehandeling met betrouwbare apparatuur waardoor de laserbehandeling het gewenste effect heeft.

Bij De Huidpraktijk in Nijmegen zijn laserbehandelingen onze specialiteit. De huidtherapeut die u behandelt zorgt voor een uitvoerige intake zodat u precies weet wat u kan verwachten van een laserbehandeling van de huidpraktijk. Neem geheel vrijblijvend contact op voor een kennismakingsgesprek.

Hoe werkt de laserbehandeling met de Harmony Lite?

De Harmony Lite werkt op basis van lichtpulsen. Deze lichtpulsen worden tijdens de laserontharing geabsorbeerd door het pigment in de haren. Deze lichtpulsen worden vervolgens omgezet in warmte. Hierna wordt de warmte naar het haarzakje geleid en vernietigd.

De voordelen van een laserbehandeling met de Harmony Lite?

De Harmony Lite maakt gebruikt van een unieke techniek: Advanced Fluoresence Technology (AFT). Dit is een verbeterde technologie voor Intense Pulsed Light (IPL). Met behulp van de AFT techniek worden meerdere lichtpulsen kort achter elkaar afgegeven aan het haar. Dit in tegenstelling tot andere IPL apparatuur waarbij slechts 1 lichtpuls wordt afgegeven tijdens de laserontharing.

Is de laserbehandeling met de Harmony Lite veilig?

De AFT technologie is een veilige methode omdat de lichtpulsen die worden afgegeven elke keer een lagere hoeveelheid energie bevatten. De omliggende huid wordt daardoor nauwelijks belast en blijft onbeschadigd. Tevens bereikt het licht op deze manier beter het haarzakje waardoor de haren sneller verdwijnen.

Kan een donkere huid worden behandeld met een laserbehandeling?

Ja,wij maken bij de laserbehandeling met de Harmony Lite namelijk gebruik van de Super Hair Removal (SHR-technologie). Het principe van de laserbehandeling is hetzelfde alleen duurt de laserontharing per keer langer waardoor de behandeling ook geschikt is voor mensen met een donkere huid.

Hoeveel laserbehandelingen heb ik nodig?

Er zijn ongeveer 6-8 laserbehandelingen nodig voor een permanente haarreductie. Haren met een normale dikte verdwijnen het eerst. Stugge haren worden aanvankelijk dunner om geleidelijk aan te verdwijnen. De beste resultaten worden verkregen met donkere haren (zwart of bruin) in combinatie met een lichte huid.

Wat is het resultaat van een laserbehandeling?

Het resultaat van laserontharing is in principe blijvend, maar er kan geen 100% garantie gegeven worden. Het is namelijk altijd mogelijk dat sommige haren terugkomen. Wij spreken daarom ook liever over een ‘permanente haarreductie’.Daarnaast is er een klein percentage van de mensen non-responder, hierbij werkt laserontharing dus niet.

Hoe wordt de laserbehandeling ervaren?

Tijdens de laserbehandeling ervaart u enige warmte op uw huid die niet altijd pijnloos is, maar wel verdraagzaam. U kunt het gevoel van de laserbehandeling vergelijken met het gevoel van een elastiekje dat tegen uw huid aan schiet.

Mag ik harsen of epileren tussen de laserbehandelingen door?

Vanaf zes 6 weken voordat u start met ontharen tot na de laatste laserbehandeling mag u niet harsen of epileren. Scheren of ontharen met een ontharingscrème mag wel. Zorg er wel voor dat de haren tijdens de laserbehandeling ongeveer drie millimeter lang zijn;dan werkt de laserbehandeling het beste.

Mag ik in de zon na een laserbehandeling?

Vanaf 6 weken voordat u start met ontharen tot 6 weken na de laatste laserbehandeling, mag u het behandelde gebied niet blootstellen aan de zon. Ook kunt u geen gebruik maken van de zonnebank. Wanneer u een zongebruinde huid heeft, kan de behandeling helaas niet doorgaan omdat het effect van de laserbehandeling aanzienlijk afneemt. Wanneer u na een laserbehandeling toch in de zon gaat, bedek dan de behandelde gebieden en gebruik altijd een zonnecrème met een beschermingsfactor 30 tot 50.

Na de laserbehandeling.

Na de laserontharing kan uw huid kan rood zijn. Dit komt door de warmteontwikkeling op uw huid. Dit verdwijnt binnen 2 dagen. U kunt ook vochtophoping rondom de haarzakjes ervaren en de lucht van verschroeide haren ruiken tijdens de laserbehandeling. Maakt u zich geen zorgen, dit zijn normale huidreacties en duiden erop dat de laserbehandeling effectief is. Na 2 tot 3 weken ziet u het effect van de laserbehandeling.

Mijn haren zijn licht van kleur, wat nu?

Blonde, grijze en rossige haren kunnen door elektrische epilatie worden behandeld. Elektrische epilatie in het gezicht wordt zelfs vergoed vanuit een aanvullende verzekering.

Vergoeding laserontharing.

Overbeharing in het gezicht of in uw hals wordt vergoed door uw zorgverzekeraar wanneer u aanvullend bent verzekerd. Informeer bij uw zorgverzekeraar of u mogelijk recht heeft op vergoeding voor een laserbehandeling of laserontharing en welke polisvoorwaarden hiervoor gelden. De Huidpraktijk heeft contracten met alle zorgverzekeraars.

Bekijk hier of uw zorgverzekeraar laserontharing vergoedt.

 

Adres

Marialaan 116
Ingang Mondzorg
T: 024 781 00 00

Webshop

ZO producten bestellen?
Kosteloos worden de producten
naar u thuis opgestuurd!