Steunkousen

Therapeutische elastische kousen

Bij de Huidpraktijk kunt u terecht voor het aanmeten van steunkousen, ook wel therapeutisch elastische kousen genoemd. Steunkousen kunnen nodig zijn indien er sprake is van vochtophoping in de benen, bij spataderen, bij vermoeide benen of bij lymfoedeem.

Werking

Steunkousen geven van buitenafdruk druk op de huid. In combinatie met beweging wordt er tegendruk gegeven van de onderliggende spier waardoor de bloedcirculatie wordt bevorderd en klachten verminderen. Been en armklachten worden op deze manier verminderd.

Aanmeting

Bij de Huidpraktijk wordt u nauwkeurig opgemeten door deskundige bandagisten van de firma ‘Harting Bandages’. Het aanmeten gebeurt op de praktijk aan de Marialaan of aan huis indien noodzakelijk. Er worden zowel arm als beenkousen aangemeten. ‘Harting Bandages’ heeft contracten met alle zorgverzekeraars.

Compressietherapie

Soms kan het nodig zijn dat er eerst gezwachteld wordt omdat de arm of het been te dik is om een kous aan te meten. Er wordt dan een verbandmiddel aangebracht met lichte druk, wat ervoor zorgt dat het vocht zoveel mogelijk wordt afgevoerd. Dit heet compressietherapie. Ook hiervoor kunt u bij de Huidpraktijk in Nijmegen terecht.

Vergoeding steunkousen

Steunkousen worden vergoed vanuit de basisverzekering. U heeft hiervoor een verwijsbrief nodig van uw (huis)arts. Steunkousen 1

Adres

Marialaan 116
Ingang Mondzorg
T: 024 781 00 00

Webshop

ZO producten bestellen?
Kosteloos worden de producten
naar u thuis opgestuurd!