Couperose laserbehandeling

Couperose laserbehandeling

Wanneer kleine bloedvaatjes in het gezicht of decolleté zichtbaar worden spreken we over couperose.  Vaak wordt er gesproken over ‘gesprongen adertjes’ of ‘spinadertjes’. Couperose komt vooral voor op de wangen en de neus. Het gezicht vertoont kleine rode lijntjes en in sommige gevallen kan de huid helemaal rood/ paars kleuren.

 

Voor een écht effectieve couperose behandeling komt u naar de Huidpraktijk in Nijmegen. Onze huidtherapeut informeert u tijdens de intake uitvoerig over de couperose behandeling en beantwoord alle vragen die u heeft. Maak een vrijblijvende afspraak met een huidtherapeut, bij De Huidpraktijk in Nijmegen.

 

Wat is de oorzaak van Couperose?

Couperose ontstaat wanneer de oppervlakkige bloedvaatjes in de huid hun elasticiteit verliezen, waarna ze gaan verwijden. Deze vertakte netwerken van bloedvaatjes worden zichtbaar en variëren in kleur van lichtroze tot paars. Helaas verdwijnt couperose nooit vanzelf. Wel kan er een couperose behandeling worden gebruikt waardoor de klachten worden beperkt tot een minimum. Bij De Huidpra

ktijk gebruiken we voor deze couperose behandeling de Harmony AFT 540.

 

Wat doet de Harmony AFT 540?

De Harmony AFT 540 wordt gebruikt voor deze laserbehandeling. De Harmony AFT 540 geeft lichtimpulsen af met een zeer hoge intensiteit. Deze energie wordt opgenomen door de rode kleur van de oppervlakkige vaatjes, maar niet door de omringende huid. Deze lichtpulsen worden omgezet in warmte. Door de warmte gaan de bloedvaatjes kapot waarna het lichaam deze vanzelf opruimt.

 

Wat kan ik verwachten tijdens de couperose behandeling?

De couperose behandeling kan als enigszins pijnlijk worden ervaren maar wordt door de meeste mensen goed verdragen. U ervaart korte prikjes waarna de huid een beetje branderig aanvoelt. De huid wordt aan het eind van de behandeling direct kort gekoeld. Te veel koeling zorgt namelijk voor warmteverlies wat ten koste gaat van de couperose behandeling.

 

Wat kan ik verwachten na de couperose behandeling?

Na de couperose behandeling kunt u direct weer uw dagelijkse bezigheden hervatten. Complicaties zijn uiterst ongewoon. Dikwijls treedt er na de behandeling lichte roodheid op bij het behandelde gebied, maar deze verdwijnt na enkele uren.  De behandelde huid kan soms zwellen maar ook dit verdwijnt vanzelf. Het helpt soms om ’s nachts het hoofd op een extra kussen te leggen zodat de zwaartekracht zijn werk kan doen. Meestal zijn de vaatjes na de couperose behandeling wat beter zichtbaar. Dit is een goed teken en toont aan dat de vaatjes zijn beschadigd en snel zullen verdwijnen. Dit kan enkele dagen tot een week duren.

 

Aantal couperose behandelingen.

Na één couperose behandeling zult u doorgaans al resultaat zien. Om alle vaatjes volledig te behandelen zullen meerdere behandelingen nodig zijn.

 

Wie komen er in aanmerking voor de couperose behandeling?

U kunt worden behandeld zodra het te behandelen gebied 4 weken niet in de zon is geweest. Bij het gebruik van sommige medicatie, zoals bepaalde antibiotica, kan er niet behandeld worden. Tijdens de intake wordt hier naar gevraagd. Mocht u tussentijds (andere) medicatie gaan gebruiken willen wij u vragen dit aan ons door te geven.

 

Moet ik rekening houden met de zon?

De behandelde huid mag 4 weken vóór tot en met 4 weken na de laatste behandeling niet blootgesteld worden aan de zon. Dit kan namelijk zorgen voor het ontstaan van pigmentverschuivingen. Gebruik tijdens deze periode een zonnebrandcrème met factor 30 tot 50.

 

Adviezen voor na de couperose behandeling.

Vermijd overmatige hitte zoals een bezoek aan de sauna, infrarood straling, een heet bad of een douche voor tenminste 48 uur na iedere couperose behandeling. Om een optimaal effect uit de behandeling te halen, raden wij u aan om op de dag van de behandeling tot 5 dagen na de behandeling de huid niet te scrubben, te stomen of te masseren. Probeer deze dagen ook niet te veel lichamelijke inspanning te leveren.

 

 

Adres

Marialaan 116
Ingang Mondzorg
T: 024 781 00 00

Webshop

ZO producten bestellen?
Kosteloos worden de producten
naar u thuis opgestuurd!