Pigment laserbehandeling

Een effectieve IPL behandeling tegen pigmentvlekken (ouderdomsvlekken).

Ons lichaam wordt voortdurend blootgesteld aan zonlicht. De effecten hiervan worden pas op latere leeftijd zichtbaar. Zo ontstaan er vaak donkere bruine vlekjes op gebieden die te veel in de zon geweest, zoals op het gezicht, het decolleté en de handen. Deze vlekken worden ook wel levervlekken of ouderdomsvlekken genoemd en zijn een ophoping van pigment.

Bent u op zoek naar een effectieve IPL behandeling tegen Pigmentvlekken? Maak dan een vrijblijvende afspraak bij De Huidpraktijk in Nijmegen. Onze huidtherapeut informeert u eerst uitvoerig over de IPL behandeling en hoe de Pigmentvlekken worden aangepakt. Voor deze behandeling tegen pigmentvlekken maken wij gebruik van het nieuwste en meest effectieve apparaat: de Harmony AFT 540.

Hoe werkt de Harmony AFT 540 tegen pigmentvlekken?


De Harmony Lite voor een pigmentvlekken laserbehandeling

De werking van de Harmony Lite AFT 540 lijkt erg op een laserbehandeling, maar het is echter een IPL behandeling. Tijdens een IPL behandeling met de Harmony AFT 540wordt er een lichtimpuls afgegeven met een spectrum aan golflengte. Het verschil met een laserbehandeling is dat tijdens de laserbehandeling maar één (onzichtbare) golflengte wordt aangesproken.

Het voordeel van een IPL behandeling is dat door het bredere aanbod van golflengtes overtollig pigment effectiever wordt afgebroken dan met de meeste laserbehandelingen. Het speciale licht van de Harmony AFT 540 absorbeert de roodbruine kleur van de pigmentvlekken oppervlakkig in de huid.

Door middel van verhitting van de pigmentvlekken zal het pigment worden afgebroken en zal de donkere verkleuring van deze ouderdomsvlekken worden verminderd. Alleen de vlek wordt behandeld, niet de omringende huid.

Wat kan ik verwachten tijdens de IPL behandeling?

U merkt tijdens de IPL behandeling een gevoel van warmte op de huid dat wordt behandeld. Deze warmte is ook weer in een fractie van seconde verdwenen. Hierna kan de huid ietwat branderig aanvoelen. De huid wordt na de IPL behandeling voldoende gekoeld en verzorgd.

 

Wat kan ik verwachten na de IPL behandeling?

Na de IPL behandeling ontstaat, neemt de doorbloeding van de huid toe, waardoor de huid 1 a 2 dagen rood kan zijn. Soms gaat de huid plaatselijk licht zwellen, maar dit is normaal tijdens een IPL behandeling. U kunt na de IPL behandeling gewoon uw dagelijkse bezigheden hervatten. Binnen een aantal dagen zal de behandelde huid een “dirty look” tonen. Dit zijn donkere vlekjes/ spikkeltjes die aangeven dat de IPL behandeling is geslaagd. Het pigment is immers afgebroken en wordt naar buiten afgestoten. Het kan enkele weken duren voordat dit helemaal is opgeruimd.

 

Kom ik ook in aanmerking voor een IPL behandeling?

Iedereen met pigmentvlekken of ouderdomsvlekken in het gezicht of op het lichaam die veroorzaakt zijn door zonlicht, komen in aanmerking voor een IPL behandeling. U kunt worden behandeld zodra het te behandelen gebied 4 weken niet in de zon is geweest. Bij het gebruik van sommige medicatie, zoals bepaalde antibiotica, behoort een IPL behandeling niet tot de mogelijkheden. Tijdens de intake wordt hier door onze huidtherapeut naar gevraagd. Mocht u tussentijds (andere) medicatie gaan gebruiken willen wij u vragen dit van te voren aan onze huidtherapeut door te geven.

 

Hoeveel IPL behandelingen heb ik nodig?

Het is mogelijk dat de pigmentvlekken al na één IPL behandeling zijn afgebroken. Het kan echter ook zijn dat u 4 keer een IPL behandeling nodig heeft. Over het algemeen zijn er 2 behandelingen nodig. Het ligt voornamelijk aan de diepte van het pigment of u meerdere behandelingen nodig heeft. Dit is vooraf moeilijk te voorspellen.

 

Adviezen bijeen IPL behandeling.

Korstjes die ontstaan na de IPL behandeling verdwijnen vanzelf en laten ook geen littekens na. U mag niet aan de korstjes krabben. De enige littekens die kunnen ontstaan, worden veroorzaakt door het krabben!

Blijf minimaal 4 weken voor en na de IPL behandeling uit de zon. Gebruik tijdens deze periode een zonnebrandcrème met factor 30 tot en met 50. Om nieuwe pigmentvlekken te voorkomen raden wij aan om elke dag een zonnebrandcrème te gebruiken met factor 30 tot en met 50.

 

Adres

Marialaan 116
Ingang Mondzorg
T: 024 781 00 00

Webshop

ZO producten bestellen?
Kosteloos worden de producten
naar u thuis opgestuurd!