Wat is Huidtherapie?

Ontstaan Huidtherapie
Tot de zeventiger jaren konden patiënten met huidproblemen alleen terecht bij een plastisch chirurg of een dermatoloog. Door de kennis van plastisch chirurgen, dermatologen en schoonheidsspecialisten te bundelen is het beroep huidtherapie ontstaan.

Een huidtherapeut behandelt patiënten met een huidziekte of beschadigde huid. Huidtherapeuten zijn gespecialiseerd in het behandelen van een breed scala aan huidaandoeningen. Denk hierbij aan acne, overbeharing, oedeem, littekens en pigment- en vaataandoeningen.

Opleiding Huidtherapie
Een huidtherapeut heeft een vierjarige HBO-opleiding gevolgd en kan werken in een eigen praktijk, in een groepspraktijk, in een gezondheidscentrum of in een ziekenhuis. Zowel de Hogeschool van Utrecht als de Hogeschool van Den Haag biedt de 4-jarige opleiding Huidtherapie aan.

De titel Huidtherapeut is een beschermde titel, vastgelegd in de wet Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg(wet BIG, artikel 34).

Kwaliteitsbewaking
De Huidpraktijk werkt met gediplomeerde huidtherapeuten die lid zijn van de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten en geregistreerd staan bij het Kwaliteitsregister Paramedici. Dit houdt in dat er regelmatig bijscholingen en cursussen worden gevolgd om de kennis up to date te houden.

Adres

Marialaan 116
Ingang Mondzorg
T: 024 781 00 00

Webshop

ZO producten bestellen?
Kosteloos worden de producten
naar u thuis opgestuurd!